НОВИ ЗАБАВНИ САДРЖАЈИ У ШКОЛСКОМ ПАРКУ

Парк испред наше школе је једно од најљепших мјеста за дружење и игру дјеце, али и омладине. Када је лијепо вријеме родитељи са дјецом радо долазе у школски парк уживајући у игри и одмору.

Љуљашке, клацкалице, тобоган, справе за вјежбање и амфитеатар на отвореном чине саставни дио нашег школског парка, а од прошле седмице ученици разредне наставе, полазници вртића „Матко“ као и сва друга дјеца у Станарима имају прилику да испробају нови моторички полигон спретности који је исцртан на најдужој парковској стази.

Идеју о полигону са нацртаним препрекама које подразумијевају различите начине кретања осмислили су и реализовали наши наставници Жана Продић, Тијана Јеринић, Слободан Ристић и Зорица Глишић-Самац. Поносни смо јер као школа имамо могућност подржати лијепе идеје наших наставника и на тај начин унаприједити један од сегмената рада наше установе. Овога пута фокус је на правилном моторичком развоју дјеце и ученика. За развој моторике од велике је важности мотивисаност дјетета за кретање и бављење разноврсним моторичким активностима.

Надамо се да ће ова стаза са препрекама која је намијењена управо развоју моторичких способности допринијети да дјеца, а и ученици покажу већу жељу за боравком на отвореном и бављењем овом врстом физичке активности.

Користимо прилику да похвалимо креативност и рад наших наставника и надамо се да ће ускоро и други дио парковских стаза уљепшати на овако користан и за дјецу забаван начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *