НАШИ НАСТАВНИЦИ СНИМАЛИ ЧАСОВЕ ЗА УЧЕНИКЕ ЦИЈЕЛЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Свима нам је познато на који начин је пандемија коронавируса измијенила начин рада у школама широм свијета. У нашој земљи та промјена нам је донијела подјелу одјељења у групе, скраћене часове, физичку дистанцу и одсуство многих сегмената наставе који школовање ученика чине занимљивијим и растерећенијим.

           Како се стање у погледу епидемиолошке ситуације у Републици Српској погоршавало, одлучено је да се ученицима пружи додатна подршка у учењу. Од 9. новембра 2020. године Министарство Републике Српске и Републички педагошки завод у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске су поново почели са емитовањем наставе на телевизији. Емитовање часова не би било могуће без учитеља и наставника који су се поново нашли у њима потпуно неприродној ситуацији у којој је циљ био да ученицима који се налазе у изолацији обезбиједе помоћ у савладавању наставног градива.

Поносни смо да су у седмици која слиједи, од 23. до 27. новембра 2020. године, помоћ у реализацији наставе на даљину путем РТРС-а пружили наставници наше школе. Укупно седам наставника наше школе је током прошле седмице снимало часове који ће се емитовати у наредној седмици. Учитељица првог разреда Тијана Јеринић, учитељица другог разреда Миланка Кесер, наставник математике Далибор Јелић, наставница хемије Данијела Лукић, наставница руског језика Тамара Милутиновић, наставница географије Оливера Недић и наставница биологије Сузана Малијевић уложили су максималан напор да свим ученицима у изолацији у Републици Српској учине наставу на даљину занимљивијом и потрудили су се да нашу школу на РТРС достојно представе. Уз помоћ савјетника из Републичког педагошког завода Републике Српске наши наставници су показали да и наставници из мањих средина могу дати значајан допринос на нивоу Републике у образовању ученика основних школа.

Овим путем се захваљујемо нашим наставницима јер су испред нашег колектива преузели огромну одговорност да припреме и сниме часове за емитовање путем РТРС. Појавити се у улози телевизијског наставника представља једно велико професионално искуство, али и част и задовољство јер су нашу школу својим ангажманом јавно представили ученицима Републике Српске и показали да свој посао и у овим условима могу обављати часно, поштено и квалитетно, на задовољство ученика и родитеља и огромно поштовање колега.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *