НАША ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА – ИЗБОР НАЈЉЕПШЕГ ШКОЛСКОГ КУТКА

Пандемија, вирус, одјељења подијељена у групе, нова нормалност… Све су то неке нове ријечи које посљедњих мјесеци често слушамо и у свом окружењу, на друштвеним мрежама и медијима. Свјесни смо да је школа добила један мало строжији облик, правила понашања су једнако јасна, као и прије, али из сасвим нових разлога.

Ученици широм Републике Српске па и свијета школске дане проводе тихо извршавајући своје обавезе, марљиво учећи и све то без оних лијепих активности које сваку школу чине мјестом кога се касније у животу радо сјећамо. Мањка нам је активности које дјецу могу орасположити, активирати у неком другом погледу и учинити им боравак у школи пријатнијим и пожељнијим.

Управо зато смо одлучили организовати активност избора најљепшег школског кутка у вријеме новогодишњих празника, а све у сврху стварања позитивнијег окружења и истицања креативности, труда и рада наших ученика, учитеља и наставника.

Двије седмице прије краја полугодишта започели смо активности украшавања учионица. Укупно 22 одјељења је пријавило учешће у избору за најљепши празнични кутак у школи. Ученици су са ентузијазмом израђивали новогодишње украсе, понеки су донијели и из својих домова, а на крају године празнике смо дочекали са правом малом изложбом различито украшених учионица. Од најмањих до најастаријих ученика, сви су дали свој допринос да наше школе дочекају крај полугодишта у топлој празничној атмосфери.

По завршетки припремних активности услиједило је гласање. Баке, дједови, родбина, сви су се ангажовали да дају глас ученицима за њихов труд и кративност. У једном тренутку постало је јасно да се побједник не може одабрати те смо одлучили да све учеснике наградимо симболичним поклонима и слаткишима, а оне најмлађе обрадовала је и посјета Дједа Мраза.

Надамо се да ће оваква активност прерасти у традицију, али да неће остати једино што ћемо припремати за Дан дјечије радости. Радујемо се, догодине,  приредби и подјели пакетића и изложбама, а највише се радујемо веселој дјечијој граји. Надамо се да ће дани у којима су главне ријечи попут „корона, пандемија, мјере“ и других сличних остати иза нас, а оно што је некад било нормално и уобичајено ћемо знати више цијенити и бити срећнији.

Срећна нам свима Нова година! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *