НАШИ МАТУРАНТИ СКРОМНО И ПРИКЛАДНО ОБИЉЕЖИЛИ ЗАВРШЕТАК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Крај школске 2019/2020. године памтићемо за сва времена по несвакидашњој невољи која је задесила читав свијет. Нови корона вирус изазвао је пометњу па смо школску годину привели крају на један свима нови и несвакидашњи начин – наставом на даљину.

Овај завршетак наставе на овакав начин најтеже је пао нашим матурантима јер они не завршавају само школску годину већ и своје основно образовање. Иако се у једном тренутку чинило да ће се са друговима, наставницима, својим одјељењским старјешинама опростити без прославе и обиљежавања матурске вечери, Републички штаб за ванредне ситуације је донио одлуку којом се одобрава прослава матурске вечери. Свих наших 42 деветака је радосно дочекало ову вијест и заједно са својим родитељима су изразили жељу, а прије свега и наду да се са основном школом поздраве на свечани начин – прославом матурске вечери.

Договорено је да ће се прослава одржати, али уз строго придржавање мјера које су прописале надлежне институције. Управо због тога ове године је изостало окупљање ученика испред зграде Општине и свечани дефиле као и проглашење ученика генерацију у сали Центра за културу Општине у присуству родитеља.

Ипак, иако се прослава одржала у прилагођеним условима, нашим ученицима то није могло покварити расположење па су они читаво вече били расположени и насмијани. Ове године због ограничења у броју присутних на једном мјесту матуранти нису имали шансу угостити своје предметне наставнике и са њима подијелити срећу завршетка основне школе. Ипак уз своје одјељењске старјешине Жељену Ковачевић, Далиборку Бабић и Далибора Јелића, а под будним оком управе школе, ученицима су свечано подијељена свејдочанства о завршетку деветог разреда. Директор школе је, након што је топло поздравио ученике и њихове одјељењске страјешине, честитао им завшетак школовања у овој установи, прогласио ученика генерације. Ове године ту титулу заслужено носи наша ученица Данијела Гојић која је својим трудом радом и залагањем свих девет година школовања постала лице генерације.

Ученицима најдража активност у току прославе матуре је засигурно избор и проглашавање краља и краљице матурске вечери. Након гласања и пребројавања гласова, ученици IX1 Марко Јосић и Анђела Суботић проглашени су краљем и краљицом матуре. Ленте краља и краљице ће им остати успомена на ову веселу вече за цијели живот.

Иако одржана у необичним условима и са прилагођеним програмом прослава матурске вечери је уљепшала крај школовања нашим деветацима и ми смо поносни јер смо достојанствено испратили још једну генерацију ученика. Желимо им сву срећу у њиховом будућем  школовању и животу и надамо се да ће у своју школу увијек радо свратити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *