НАША ШКОЛА – ДОМАЋИН ПРВЕ РЕГИОНАЛНЕ СМОТРЕ ПРОЈЕКТА „ЧИТАЛИЋИ“

Још једна у низу активности које је наша школа организовала ове године је прва Регионална смотра пројекта „Читалићи“ која је одржана у сали Центра за културу општине Станари у сриједу, 29. маја 2019. године.

У овој школској години укупно 40 школа је укључено  реализацију овог пројекта, а част нам је да је и наша школа школа међу њима. Републички педагошки завод Републике Српске је одабрао школе које ће учествовати у овом пројекту на основу рада, залагања и ентузијазма наставника и руководства ових школа.

Главни циљ овог пројекта је промовисање читалаштва кроз програм развијања и његовања вјештина читања и разумијевања прочитаног, и програм писаног изражавања.

Прва Регионална смотра „Читалића“ окупила је пет школа добојске регије. Представиле су се ЈУ Основна школа „Васо Пелагић“ из Пелагићева, ЈУ Основна школа „Сутјеска“ из Модриче, ЈУ Основна школа „Свети Сава“ из Добоја, ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ из Станара и ЈУ Основна школа „Свети Сава“ из Брода. Укупно 118 ученика и наставника дошло је у сриједу у Станаре да се друже и подијеле искуства јер им је свима заједничка љубав према писаној ријечи и сви су дио велике породице „Читалића“.  Овај пројекат је у тим школама отворио нове видике и дао је прилику креативним и маштовитим ученицима  да покажу да је читање много више од држања књиге у руци.

На самом почетку смотре, свим присутнима обратила се просвјетна савјетница, госпођа Гордана Попадић која је уједно и регионални координатор Пројекта. Она је срдачно поздравила све присутне и прогласила смотру отвореном. Потом је услиједила разнолика представа школа, учесница пројекта.

Након што је завршено сценско представљање свих школа,  просвјетна савјетница, госпођа Гордана Попадић и директор наше школе, господин Александар Ристић су уручили захвалнице представницима школа и затворили прву Регионалну смотру пројекта „Читалићи“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *