НАША ШКОЛА БИЛА ГОСТ АМБАСАДЕ РУСИЈЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Након обиљежавања Дана српско – руског пријатељства, а у намјери развијања сарадње наша школа је добила позив да посјети Амбасаду Русије у Босни и Херцеговини. 
Са одушевљењем смо прихватили прилику да представимо нашу школу, ученике и наш крај. 
Рано ујутру 8. априла 2019. године запутили смо се у Сарајево на унапријед договрени састанак. У Амбасади Русије у Босни и Херцеговини срдачно нас је примила гђа Лилиа Саборива, трећи секретар Амбасаде. 
У разговору пуном међусобног уважавања и разумијевања замолили смо за помоћ у проналажењу партнерске школе из Русије са којом би наша школа развијала заједничке образовне пројекте реализујући наставне и ваннаставне садржаје, а истовремено упознавајући руску културу, језик и књижевност и његујући братски однос какав само имају руски и српски народ. Такође, гђа Сабирова нам је представила могућности стипендирања ученика и студената од стране Русије. 
Посјету смо завршили са великим очекивањима у будућности. Представници Амбасаде су нашим ђацима поклонили око 50 књига руске и свјетске књижевности. Захвални смо на поклону, срдачном пријему, пријатном и обећавајућем разговору. 
Наши ученици добро знају да се у невољи пријатељи познају. Руски народ није напустио своју браћу ни у најтежим данима невоље. Срећни смо јер је пред нама могућност да заједно градимо бољи свијет! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *