НАШ УЧЕНИК РАНКО ЧИКОЈЕВИЋ – НАЈБОЉИ ИГРАЧ НА РЕПУБЛИЧКОЈ СМОТРИ ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА

Републичкa смотрa фолклорног стваралаштва ученика основних школа Републике Српске школске 2022/23. године одржана је 29. априла 2023. године, а домаћин манифестације је била ЈУ ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Добој.

На смотри се представило укупно 19 школских ансамбала из различитих крајева Републике Српске.

Стручни жири је на овом такмичењу процјењивао кореографију, сценаки наступ, оригиналност ношње, уиграност кореографије, ауторску оригиналност, најбољег играча и најбољу играчицу.

Нашу школу је ове године на Републичкој смотри фолклорног стваралаштва представљала фолклорна секција подручне школе у Церовици под вођством учитељице Миланке Кесер.

Наши ученици су у претходном периоду вриједно вјежбали своју кореографију и поносни смо и срећни јер поново имамо забиљежен успјех на овој манифестацији. Наш ученик петог разреда из ПО Церовица, Ранко Чикојевић је проглашен за најбољег играча смотре, а учитељици Миланки Кесер уручено је Признање за учешће.

Користимо ову прилику да похвалимо труд и рад наших ученика из Церовице који су чланови фолклорне секције и рад њихове учитељице Миланке Кесер, а посебне честитке упућујемо нашем ученику Ранку и надамо се да ће му овај успјех представљати додатну мотивацију за будућност.

Сигурни смо да је ово најбољи начин да се традиција и култура нашег краја његује и чува за будуће нараштаје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *