МИНИСТАРКА НАТАЛИЈА ТРИВИЋ УРУЧИЛА РЈЕШЕЊЕ О ПОЧЕТКУ РАДА! УПИС У МЈЕШОВИТУ ВРТИЋКУ ГРУПУ ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЈЕЉАК!

Данас је за све нас запослене у ЈУ Основној школи „Десанка Максимовић“ Станари велики дан. Министар просвјете и културе Републике Српске, госпођа Наталија Тривић је директору школе уручила Рјешење за обављање дјелатности предшколског васпитања и образовања чиме смо постали прва школа у Републици Српској која ће у свом саставу имати и организациону јединицу за обављање дјелатности предшколског васпитања и образовања. Упис дјеце почиње већ у понедјељак, 17. маја 2021. године.

Министарка Тривић је са директором школе и начелником општине Станари, господином Радојицом Ћелићем обишла просторије вртића и свечано уручила дозволу за рад, а након тога се обратила Наставничког вијећу наше школе сазваном у част њене посјете.

Након периода од неколико мјесеци по завршетку радова на самом објекту вртића коначно смо успјели привести крају и административни дио активности чиме су испуњени сви услови за почетак рада. Тиме је наша школа постала прва школа у Републици Српској која у свом саставу има и предшколско васпитање и образовање за дјецу узраста од три до шест година.

Организациона јединица (вртић) ће у склопу наше школе имати бројне предности као што су услуге стручних сарадника педагога и логопеда запослених у школи, употребу школског дворишта, фискултурне сале, амфитеатра и библиотеке. Предност је и централизован систем гријања и услуга помоћног особља.

Организациона јединица у којој ће се обављати дјелатност предшколског васпитања и образовања носиће име „Матко“ по великом доброчинитељу, пријатељу школе, ђака и просвјетних радника, али и личности за коју цјелокупна наша општина његује поштовање и уважавање, господину Златану Матку, бившем директору ЕФТ Рудника и Термоелектране Станари који је иза себе оставио дјела вриједна дивљења и вјечног сјећања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *