ГРЧКИ АМБАСАДОР У ПОСЈЕТИ НАШОЈ ШКОЛИ!

Данас смо имали велику част и задовољство у школи угостити грчког амбасадора, господина Димитриоса Папандреуа.

Његова екселенција, господин Папандреу је у пратњи породице и блиских сарадника данас посјетио школу како би са директором школе, господином Александром Ристићем разговарао о могућој сарадњи на различитим пољима у областима образовања и културе.

Амбасадора Грчке смо дочекали срдачно у амфитеатру наше школе уз интонирање грчке химне гдје су га присутни наставници поздравили и изразили задовољство његовом посјетом нашој школи. Након кратког обраћања присутним наставницима уважени амбасадор, господин Папандреу и директор школе Ристић су наставили разговор о сарадњи на састанку који је организован под слоганом „Нисмо заборавили“. Састанку су присуствовали начелник општине господин Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Станари господин Денис Стевановић, замјеник начелника општине, господин Милош Гарић, потпредсједник Скупштине општине Станари, господин Небојша Кајганић, потпредсједник Школског одбора и одборник у Скупштини општине Станари, госпођа Жељка Дамјановић и директор Економске школе, госпођа Тијана Васиљевић Стокић као представник школе која већ успјешно сарађује са грчком амбасадом.

Након уводних поздрава и упознавања, директор школе је представио нашу школу, како централну у Станарима, тако и сва подручна одјељења, а затим је објаснио присутнима зашто је данашња активност названа слоганом „Нисмо заборавили“. Директор је нагласио да су Грчка и њен народ у току одбрамбено-отаџбинског рата и током поратног периода били велики пријатељ станарској дјеци. У периоду од шест година на десетине дјеце је одлазило у Грчку гдје су их грчке породице дочекивале као највиђенији род и са њима дијелили све што су имали и за своју дјецу, а како би тамо на тренутак заборавили грозоте рата. Такође је изјавио да је и сам имао прилику да као дијете погинулог борца у неколико наврата борави у Грчкој. Управо из тог разлога, из велике захвалности и поштовања, сада када живимо у неким бољим условима, наша је жеља обновити везе са онима који су нам били огромна помоћ у тешким годинама рата.

Амбасадор Грчке је поздравио ову идеју и затражио да до сљедећег сусрета прикупимо контакте оних који су боравили у Грчкој као и да се покушамо сјетити имена њихових домаћина. Једна од активности у будућности ће такође бити проналазак школе у Грчкој са којом би наша школа могла остварити посебне везе и сарадњу. Таква сарадња би допринијела упознавању ученика са различитим културама, обичајима и традицијом и зближавању са братским грчким народом који нас поштује и показује љубав према нашем народу кроз вијекове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *