МИЛОРАД ДОДИК ДАНАС У НАШОЈ ШКОЛИ: СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ОБЈЕКТА ПРВЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У СТАНАРИМА И ШКОЛСКОГ АМФИТЕАТРА

Данас смо имали изузетну част у нашој школи угостити српског члана Предсједништва БиХ, господина Милорада Додика. Господин Додик и начелник наше општине, господин Душан Панић свечано су отворили објекат прве предшколске установе на подручју општине Станари, а која је изграђена у склопу наше школе. Поред овога, српски члан Предсједништва БиХ је отворио и службено пустио у употребу и школски амфитеатар изграђен на спрату обданишта.

Господин Додик је у друштву начелника Општине Станари Душана Панића, народног посланика Горана Јеринића, директора наше школе Александра Ристића и многобројних званичника општине обишао је новоизграђене просторије и похвалио ангажман општинске управе као и управе наше школе. 

Пројекат изградње предшколске установе и амфитеатра школе у потпуности је финансирала Општина Станари у износу од 200 000 КМ. Школа је користећи сопствену радну снагу извршила уштеде у вриједности од око 50 000 КМ. Изграђена предшколска установа у склопу објекта основне школе пружа бројне додатне погодности које се огледају у заједничком кориштењу људских ресурса, просторних капацитета и наставних средстава и помагала (доступност стручних сарадника Педагошко-логопедске службе, употреба амфитеатра, библиотеке и спортске сале, кориштење уређених школских игралишта и школског парка, заједнички систем загријавања објекта и услуге одржавања хигијене објекта).

Новоизграђени амфитеатар школе представља својеврсни искорак у просторно-технолошком смислу за једну основну школу. Амфитеатар капацитета 65 мјеста омогућава одржавање сједница Наставничког вијећа, разних састанака стручних органа и тимова школе, као и школских манифестација нудећи савременост, комфор и могућности аудио и видео снимања свих дешавања. Поред додатних погодности за саму школу, овај модерни простор пружа идеалне услове за одржавање стручних усавршавања, смотри и манифестација на подручју цјелокупне регије.

                Школа се овим путем захваљује начелнику општине Станари и цјелокупној општинској управи на издвојеним финансијским средствима за доградњу школе, а помоћно особље које је вриједним радом извршило градњу објекта јавно похваљује истичући да њихов рад представља понос свих нас и подвиг вриједан сваког поштовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *