Екстерна провјера постигнућа ученика деветог разреда

Сутра ће Републички педагошки завод у свим основним школама Републике Српске па тако и у нашој школи, провести екстерно вредновање постигнућа ученика деветог разреда из српског језика и математике. Екстерним вредновањем ће бити обухваћени ученици који похађају наставу по наставном плану и програму за основну школу.

Екстерно вредновање постигнућа ученика 9. разреда и ове школске године ће се провести експериментално, 25. и 26. априла 2016. године. Циљ екстерног вредовања је: утврдити ниво знања, умијења и вjештина из предмета српски језик и математика којима су ученици овладали на крају основне школе; утврдити процедуре екстернoг вредновања ученичких постигнућа низом задатака објективног типа; провјерити прихваћеност екстерног вредновања ученичких постигнућа од стране школа (наставника и ученика) и укупне јавности.

ЕКСТЕРНО ВРЕДНОВАЊЕ УЧЕНИКА ДЕВЕТОГ РАЗРЕДА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА ОБАВИЋЕ СЕ У УТОРАК, 25.априла 2017. године  са почетком у 10.00 часова. Ученици су дужни да у школу дођу најкасније до 9.30 часова.

uputstvo za srpski

ЕКСТЕРНО ВРЕДНОВАЊЕ УЧЕНИКА ДЕВЕТОГ РАЗРЕДА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ОБАВИЋЕ СЕ У СРИЈЕДУ, 26.априла 2017. године са почетком у 10.00 часова. Ученици су дужни да у школу дођу најкасније до 9.30 часова.

uputstvo za matematiku

Свим нашим ученицима желимо много среће на сутрашњем тестирању!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *