АКЦИЈА „ДОНИРАЈ ЗА еНАСТАВУ“ УСПЈЕШНО ОКОНЧАНА

Прије неколико дана смо, не знајући да ли ће се настава на даљину наставити реализовати и у наредном периоду, покренули акцију под називом „Донирај за еНаставу“ прикупљања мобилних уређаја за наше ученике који су у стању потребе.

У разговору са нашим одјељењским старјешинама дошли смо до сазнања да, нажалост, имамо ученике који немају основне услове праћења наставе на даљину. Неки ученици нису имали могућности ни да наставу прате на ТВ каналу РТРС, а камоли да ступе у контакт са својим учитељима и наставницима. У таквим условима, без адекватног мобилног уређаја и интернет прикључка немогуће је остварити минималне услове за такозвану „online“ наставу путем средстава електронске комуникације. За седморо наших ученика помоћ Школе у облику издавања лаптопа на кориштење и интернет ваучер нису имали никаквог смисла јер ти ученици нису имали адекватан уређај који би подржао емитовање интернет сигнала и тиме омогућио контакт са наставницима.

Уз помоћ добрих људи нашег краја успјели смо обезбиједити седам мобилних уређаја и тиме омогућити тим ученицима да наставу прате као и њихови вршњаци. Два потпуно нова уређаја (паметна телефона) донирала је Социјалистичка партија ОО Станари у сарадњи са локалном фирмом GSM Mobile, а преостале телефоне донирали су ОО Уједињена Српска Станари, Бранислав Ћелић, а хуманост су показале и наше колегинице Жељена Ковачевић, наставница српског језика и наша учитељица Данијела Симић, које су и саме донирале   паметне телефоне за своје ученике.

Сви уређаји су оспособљени за наставу на даљину, ученицима су инсталирани потребни програми и они су данас уручени у њихове руке како би наставак седмице дочекали спремни. 

Користимо ову прилику да се у име својих ученика и у име наше Школе захвалимо свима који су подржали акцију „Донирај за еНаставу“ и тиме допринијели не само побољшању услова школовања него и стварању једнаких услова школовања за све.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *