17. годишња конференција посвећена темама из области грађанског образовања

Образовни центар за демократију и људска права ЦИВИТАС и Канцеларија за односе с јавношћу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БИХ били су домаћини 17. годишње конференције посвећене темама из области грађанског образовања. Око 130 наставника, министара образовања и науке, просвјетно-педагошких савјетника и универзитетских професора кроз пленарне и паралелне сесије су испитивати стање, изазове и перспективе грађанског образовања у нашој земљи и изнијели препоруке за унапрјеђење квалитете програма образовања нових генерација за активно и одговорно грађанство.
konf3
У Босни и Херцеговини грађанско образовање се изучава као засебан предмет у вишим разредима основне и трећем, односно четвртом разреду средње школе; интердисциплинарно у разредној настави основне школе, кроз четири основна концепта Ауторитет, Одговорност, Правда и Приватност у предшколским установама и као једносеместрални предмет у раду са студентима на јавним универзитетима. Ове садржаје предају наставници који су прошли програме стручног оспособљавња кроз обуке и цертификацију. Један од тих наставника је и наша колегица Оливера Недић, професорица географије и демократије.

konf2
Она је успјешно учествовала у програму 17. годишње конференције. Оливера је била један од уводничара пленарне сесије на којој је говорила о изазовима и предностима поучавања за активно и одговорно грађанство из перспективе наставника. Она је такође водила и сесију стратешког планирања током Конференције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *