ЗИМСКЕ РАДОСТИ У НАШЕМ ВРТИЋУ

У најрадоснијем мјесецу у години вртићка група наше школе у оквиру теме „Дјечије радости“ учећи о Божићу, празнику дјеце, породице и радости, његовала је интересовање, радозналост, припадност и љубав према обичајима свог народа.

Тему „Дјечије радости“ наставили смо бавећи се оним што дјеца јако воле – снијегом, играма на снијегу и са снијегом, па смо се запитали и како настаје снијег. Припремили смо и реализовали низ активности на тему „Kако настаје снијег“ која се у потпуности уклопила у тренутне временске прилике.

Истраживали смо и учили о распрострањености воде у природи, о агрегатним стањима воде, о кружењу воде у природи, како настаје снијег, како се прави Сњешко Бијелић, радили смо експерименте са водом и штошта друго.

Прочитали смо причу „Сликарска зима“ пјесникиње Десанке Максимовић, која се јако допала дјеци.

Сликали смо Сњешка темперама, а дјеца су пожељела направити и снијег. Стога смо помијешали смјесу за умјетни снијег са водом и добили смо смјесу коју су дјеца тактилно истраживала.

Развијали смо фину моторику маказама сјецкајући дијелове за Сњешка. Као наручен, стигао нам је и снијег, па смо кратко, али слатко уживали у њему.

Боравак на свјежем ваздуху је од изузетне важности за цјелокупни развој дјетета и зато треба што више времена проводити вани, у природи или једноставно како ми то радимо, у игри у дворишту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *