ВОЋЕ И ПОВРЋЕ ИЗ НАШЕ ШКОЛЕ

У циљу развијања навика здраве исхране и друштвено корисног рада ученика школа је ове године донаторским средствима општине Станари изградила два пластеника у којима је поврће већ спремно за конзумацију.

Вриједни помоћни радници посебну бригу воде о пластенику, чије производе наша најмлађа дјеца из вртића „Матко“ одавно користе у исхрани. У седмичној јеловнику сачињеном у складу са препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске налазе зе блитва, лук, паприка, краставци и друга здрава храна.

Ове године посебну пажњу посветили смо уређивању школског воћњака у ПО Брестово Доње. Запуштени воћњак који је прије петнаестак година засадио наставник математике Миленко Николић се у посљедње три године значајно обнавља и одржава. У прољеће ове године је у постојећем воћњаку засађено још око 100 нових садница (највише трешње и вишње, али и другог воћа). У циљу лакшег уређења воћњака школа је купила BCS косилицу и друге потребне алате.  Родна, али и сушна текућа година је већ подарила плодове вишања које смо адекватно складиштили за употребу током године. Очекујемо изузетно добар род јабуке као и врло добре приносе мушмуле, шљиве и крушке.

Воће и поврће из наше школе служиће нашој дјеци за здраве оброке и ужине, али и лекцију да је домаће најбоље и да вриједне руке могу заједно створити много.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *