ВЕЛИКИ ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ НА КРАЈУ УСПЈЕШНЕ ГОДИНЕ ЗА ХОР НАШЕ ШКОЛЕ

Током читаве школске године, хор наше школе на челу са наставником Стефаном Дендом је вриједно радио, вјежбао и припремао различит репертоар за велики број активности планираних календаром културне и јавне дјелатности школе.

Школски хор је ове године имао преко десет наступа на различитим манифестацијама у школи, али и на фестивалима и свечаностима у другим градовима.

Као круну овогодишњег рада, наставник Стефан је организовао Велики годишњи концерт једночасовног програма хорске и соло музике гдје су наше ученице представиле све оно што су ове године научиле. Препуна фискултурна сала је доказ да се напоран рад и труд итекако исплате и да људи у Станарима препознају и цијене када неко улаже свој максимум у то што ради. Многобројни родитељи, родбина наших ученица, пријатељи школе, али и гости наставника Стефана из музичке струке су уживали у концерту наших ученица. Водитељ програма концерта је била ученица осмог разреда Марија Бајић, а гости концерта су били наши ученици разредне наставе, чланови малог хора на челу са вјероучитељем Ненадом Новићем. Иако видно узбуђени због бројне публике, они су пјевали срцем и одушевили све присутне те су на крају своје тачке награђени великим аплаузом. Иако су у току вечери изузетно лоше временске прилике узроковале нестанак електричне енергије, ни то није спријечило наше госте да истински уживају у музици и у глас пјевају са нашим ученицама.

Наставник Стефан се на крају вечери захвалио свима који су одвојили вријеме и дошли да подрже наше дјевојчице и њихов рад и посебно је похвалио ученице Милицу Божић, Марију Баћић, Јовану Лазић, Ивану Грујић, Лару Максимовић и Мају Шарић.

Иако су овај концерт оставили за обиљежавање краја школске године, наше ученице су јуче, 24. јуна 2024. године имале још један наступ. У органзацији Српске православне цркве и православне радионице ”Наша будућност” из Велике Илове школски хор предвођен наставником Стефаном Дендом уз пратњу наставника Дениса Гавранић наступио је на манифестацији ”Духовно вече” који је организован у порти цркве Силаска Светог Духа на апостоле. Наше ученице су на овом наступу имале част бити пратња оперској пјевачици Биљани Јакшић.

Премда је настава завршена прије скоро двије седмице наше дјевојчице се радо одазивају свим активностима, а за крај године наставник Стефан им је организовао наградни одлазак у кино. Данас су наше ученице провеле угодан дан уживајући у филмској умјетности.

Користимо прилико да похвалимо ангажман школског хора и наставника Денде и надамо се да ће и наредну школску годину да нас радују својим наступима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *