Свечани пријем ученика првог разреда

Нова школска година је данас почела и за 61 ученика првог разреда наше школе.

За све њих је данас уприличен свечани пријем. Пријем је почео у 10.00 часова, а наши првачићи су били видно узбуђени. Неки су се смијали, неки мало и плакали, а неки од њих су уплашено тражили погледе родитеља. Емотивно је било и за родитеље. Сви они су данас доживјели изузетну срећу. Није сваки дан – први дан школе њиховог дјечака или дјевојчице.

Данас, као и свих претходних година, смо се трудили да за све ученике створимо пријатељско окружење у ком ће се осјећати угодно на овај посебан дан. Директор школе је срдачним говором поздравио ученике и родитељима честитао данашњи дан, а прошлогодишњи првачићи су заједно са другарима из трећег и четвртог разреда припремили мали забавни програм како би овај дан најмлађим ученицима учинили што посебнијим. Смјењивале су се тачке пјесмица, плеса и рецитација.

Наши ученици првог разреда су и ове године добили све што им је потребно за почетак школовања. За ову посебну привилегију заслужна је Општина Станари која је за ђаке прваке обезбиједила квалитетне руксаке и прибор који ће им добро доћи у току прве године школовања.

Ученици првог разреда у цијелој Републици Српској па тако и у Станарима добијају од Министарства просвјете и културе бесплатне уџбенике.

Како би први дан школе био још посебнији, нашу малу свечаност су увеличали начелник општине, господин Душан Панић и народни посланик, господин Горан Јеринић. Они су испред Министарсва и Општине ученицима уручили уџбенике и поклоне. Великодушна подршка образовању на подручју општине Станари је засигурно олакшала многим родитељима полазак њихове дјеце у школу и ми се у име свих наших ученика захваљујемо представницима Општине и Министарства на несебичној подршци Школи.

Већ од понедјељка ће наши најмлађи ученици закорачити у један потпуно нови свијет, а ми обећавамо да ћемо им на путу школовања пружати помоћ и подршку поред васпитања и образовања како би једног дана израсли у часне и поштене људе који ће служити на част својим родитељима и свом крају.

Срећан Вам почетак школовања!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *