„Школа није зграда да к’о стражар мирно стоји“ – ДАН ШКОЛЕ, 16. МАЈ 2020. ГОДИНА

Данас, 16. маја обиљежавамо Дан школе. На дан када је рођена наша пјесникиња Десанка Максимовић, чије име носи наша школа, славимо успјехе наших ученика и наставника и резимирамо школску годину.

Ова година је донијела нешто сасвим ново. Иако је 21. вијек, водимо борбу, само другачију од свих претходних које смо доживјели. Наша школа је застала. Држава, Европа, свијет … све је застало.  У једном тренутку весела дјечија граја ходницима школе је звучала тако далеко и сјећање на њу је почело блиједити. Наставом на даљину наша школа је оживјела. Весела дјечија лица су се преселила у један сасвим други простор. Виртуелни простор без дружења, без другарског загрљаја и праве блискости. Међутим, у ово несрећно вријеме, показали смо да наша школа није само зграда. Она постоји, помаже и живи… Ту је и за ученике и наставнике, а сви скупа учимо, радимо и напредујемо на један сасвим нови начин развијајући вјештине потребне за модерну школу 21. вијека.

Поштујући мјере и препоруке Владе Републике Српске, данашњи дан обиљежавамо тихо, без свечане приредбе и славског окупљања. Обиљежавамо га тихо, али поносно јер је име наше школе и ове године освјетлано великим успјесима наших ученика и наставника.

Поносни смо што је наша школа центар образовања и културе нашег мјеста и добар узор другима. Настављамо давно започету традицију образовања младих на подручју општине, а из овог периода искушења излазимо јачи и способнији да се суочимо са сваким новим изазовом који нам се нађе на путу. Наш заједнички пут је пут знања и стварања савремене школе будућности једнаких могућности за све наше ученике у свакој нашој школи.

Наши вриједни ученици и наставници су поводом Дана школе припремили еПриредбу „Школа није зграда да к’о стражар мирно стоји“.

Погледајмо је заједно и свима пожелимо: СРЕЋАН ДАН ШКОЛЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *