НАЈБОЉИ ИНФОРМАТИЧАРИ ПОНОВО У СТАНАРИМА

Наша школа је 29. априла 2023. године по први пут за исти дан имала прилику да буде домаћин два такмичења које организује Републички педагошки завод и која се проводе према Календару такмичења за школску 2022/2023. годину.

Републичко такмичење из информатике и Регионално такмичење „Ћирилице, чедо моје!“ проведена су у организацији наше школе.

У Станаре су у суботу, 29. априла пристигли ученици основних школа из цијеле Републике Српске који су успјехом на регионалним такмичењима остварили пласман на Републичко такмичење из информатике. На такмичењу је учествовао 21 ученик основних школа.

Пријем такмичара и програм отварања такмичења започео је у 9.30 часова, а присутним ученицима и њиховим наставницима обратили су се директор школе, Александар Ристић, инспектор-просвјетни савјетник, Александра Станковић за информатику као и инспектор-просвјетни савјетник, Горан Јанковић који је тога дана био задужен за Регионално такмичење „Ћирилице, чедо моје!“ Они су свим учесницима оба такмичења пожељели много среће на такмичењима. Директор школе је изразио наду да ће се сви такмичари осјећати угодно приликом боравка у нашој школи.

Израда такмичарских задатака започела је у 10.00 часова и трајала је 180 минута. На крају дана, након извршеног прегледа задатака и разматрања пристиглих жалби, објављени су званични резултати и проглашени најуспјешнији ученици и наставници:

1. Вук Јанковић из ЈУ ОШ „ Вук Караџић“ у Требињу, наставник Петар Мумало

2. Павле Цвијановић из ЈУ ОШ“ Десанка Максимовић“ у Трну, наставница Валентина Тодоровић

3. Анастасија Благојевић из ЈУ ОШ „ Свети Сава“ у Зворнику, наставница Ивана Михајловић

На крају такмичења свим такмичарима су уручене похвале Републичког педагошког завода, а директор школе је за прва три мјеста уручио дипломе и пригодне награде. Најуспјешнијим наставницима је уручено признање Републичког педагошког завода и скроман поклон за успомену на нашу школу, а на самом затварању Републичког такмичења из информатике, савјетница за информатику је директору школе уручила захвалницу за успјешну реализацију такмичења овог нивоа .

Честитамо свим ученицима на постигнутом успјеху и желимо им много успјеха у будућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *