МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ У НАШОЈ ШКОЛИ – СВЕЧАНО ОТВОРЕН АМФИТЕАТАР НА ОТВОРЕНОМ

У сриједу, 30. августа 2023. године у 11.00 часова у парку наше школе свечано је отворен амфитеатар на отвореном, који ће бити центар одржавања различитих манифестација из области образовања и културе, а његова основна намјена је одржавање часова редовне наставе на овореном. Отварању су присуствовали министар просвјете и културе, госпођа Жељка Стојичић заједно са сарадницима, начелник општине Станари, Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Станари, Денис Стевановић, Стеван Лончар, технички директор Рудника са представницима компаније ЕФТ РиТЕ Станари, те наставници и остали радници наше школе. У изградњу амфитеатра на отвореном уложено је око 50 000 КМ, а новчана средства је обезбиједила Општина Станари.

Осим амфитеатра, ученици ће нову школску годину дочекати у бољим условима јер је школа у претходном периоду имала значајан број улагања материјално-техничке природе у погледу обнове школе и набавке средстава. У погледу обнове школе непосредно по завршетку наставе у другом полугодишту започели смо обнову унутрашњости ПО Тедин Хан која је успјешно окончана прије неколико дана. Поред наведеног, у централној школи обновљен је простор школске библиотеке и набављен је адекватан намјештај. Извршена је потпуна реконструкција школе у дијелу фискултурне сале, а потпуно су обновљене свлачионице у којима су дограђени тоалети и туш кабине. За потребе превоза ученика и радника набављена су и сервисирана возила Fiat Ducato (2014. година производње) и Mercedes-Benz Vito (2003. година производње). Поменути радови, поправке и набавке такође су финансиране средствима Општине Станари у износу од 55 000 КМ.

Поред радова на обнови, извршене су набавке намјештаја којима је стари дотрајали школски намјештај (клупе, столице и катедре) замијењен потпуно новим намјештајем, у чију набавку је уложено 35 000 КМ. Ова средства обезбијеђена су сопственим приходима оствареним по основу рада ОЈ предшколског васпитања и образовања „Матко“ Станари.

На свечаној церемонији отварања афитеатра, поред директора наше школе, Александра Ристића, присутнима се обратила и госпођа Жељка Стојичић, министарка просвјете и културе Републике Српске нагласивши да су услови за боравак и рад у нашој школи на највишем нивоу. Такође, изразила је наду да ће новоизграђени амфитеатар на специфичан начин пробудити интересовање и мотивисати ученика за организовањем различитих садржаја.

Изузетно смо поносни што смо почетак школске године обиљежили посјетом министарке Стојичић. Ова посјета у тренутку када су у пуном јеку припреме за почетак наставе је засигурно знак да је наша школа на правом путу стварања одличних услова за образовање и васпитање младих у Станарима.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *