КОМПАНИЈА ЕФТ РУДНИК И ТЕРМОЕЛЕКТРАНА СТАНАРИ ОБУКЛА ЈОШ ЈЕДНУ НАШУ ШКОЛУ У СВОЈЕ БОЈЕ: ОБНОВЉЕНА ПО ЦЕРОВИЦА

 
Будете ли некада ишли кроз Тедин Хан, Драгаловце, Цвртковце и Церовицу и примијетите ли да све те школе носе исте сиво – плаве боје, знајте да су те школе срећне јер имају пријатеље заштитнике, а кроз њих и бољу будућност у своме крају.

Компанија ЕФТ Рудник и термоелектрана Станари четврту годину заредом улаже огромна новчана средства у развој образовања на подручју општине Станари. Након три подручне школе, ове године њихове боје красе и ПО Церовица. Шта то значи? То значи да ће наши ђаци из Церовице 1. септембра 2020. године ући у потпуности реновиран објекат школе. Новa фасада, подови, расвјета, столарија, кров, мокри чворови, ограда и на крају оно што дјецу највише интересује, ново игралиште дочекаће наше ученике када дођу први дан у школу. 

Данас, у 10.00 часова званичници компаније ЕФТ су у присуству директора школе, начелника општине, предсједника Скупштине општине Станари, представника Министарства просвјете и културе РС и Републичког педагошког завода отворили просторије школе и пожељели ђацима срећан почетак нове, помало необичне, школске године. Као да сама обнова школе у износу од 130 000 КМ није довољна, наши пријатељи из ЕФТ команије су дошли са поклонима да додатно обрадују нашу дјечицу. Комплетна лектира за разредну наставу представља значајан допринос библиотеци ове подручне школе, а поред овога наше дјечаке су обрадовале лопте за кошарку, одбојку и фудбал.

Захвалност за све будуће генерације овог мјеста показали су и сами мјештани који су за све госте припремили богату трпезу домаћих производа из Церовице, а највећу срећу ипак осјећају наше учитељице и њихови ученици који су добили школу за будућност. Заузврат могу понудити обећање да ће се трудити бити добри и успјешни људи и једнога дана дати свој допринос локалној заједници. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *