ДЈЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ КРЕНУЛА КУЋИ – БРАЋО, СРЕЋНО И ДОЂИТЕ НАМ ОПЕТ!!!

Недјељно јунско јутро у нашем мјесту било је препуно емоција. Смјењивали су се осјећаји среће и туге уз стално присутну и огромну љубав.

Јутрос су дјеца из Прилужја (Косово и Метохија, Република Србија) послије седмодневог борака код вршњака из наше школе кренули својим кућама.  Добри домаћини – ђаци наше школе и њихови родитељи у своје домове примили су вршњаке из Основне школе „Вук Караџић“ Прилужје дијелећи са њима све што имају, увијек бирајући оно боље за драге госте.

У сарадњи са Општином Станари, ЈУ Спортско – туристичком организацијом општине Станари, Црквеном општином Станари, ЈУ Центром за културу општине Станари и ЈУ Основном школом „Десанка Максимовић“ Станари за 39 ученика и два учитеља из Прилужја организовани су и реализовани бројни туристички, спортски, вјерски и забавни садржаји. Већ од уторка, 18. јуна 2019. године наши гости су заједно са ученицима домаћинима посјетили општину Теслић и СРЦ „Хајдучке воде“, а сљедећих дана и музеј у Добоју, Добојску тврђаву – Градину, етно село „Котроманићево“. У четвртак, 20. јуна 2019. године за сву дјецу са Косова и Метохије која су ове године посјетили неку од школа у општинама и градовима Републике Српске, организован је свечани пријем у Министартсву просвјете и културе Републике Српске (Влада Републике Срспке). Гости и ученици домаћини у петак, 21. јуна 2019. године имали су цјелодневно купање и ручак на базену Бање Кулаши, а претходних дана је за госте, ученике домаћине, а потом и родитеље организован заједнички ручак у ЈУ Оснвној школи „Десанка Максимовић“ Станари. Вече пред повратак гости и ученици су присуствовали Вечерњој служби у Спомен – храму Васкрсења Христовог у Станарима, а затим је у спортској сали школе организована забава.

Протеклу недјељу у нашој школи и нашој општини, на лицима родитеља и у срцима наших ученика владало је задовољство и срећа. Добро се пробудило у свима нама показујући да је љубав највиша врлина и једина вриједност која се повећава када се дијели. Нашу смо подијелили са браћом и сестрама из Прилужја са Косова и Метохије. Нека им је срећан пут кући и да нам дођу опет!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *