ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Дан српског јединства, слободе и националне заставе је у нашој школи обиљежен многобројним активностима.

Овај посебан празник је први пут обиљежен прошле године са обје стране Дрине, а у нашој школи и ове године као и прошле, ученици су са великом радошћу учествовали у активностима осмишљеним како би се обиљежио Дан српског јединства.

Само обиљежавање овог празника започело је у сриједу, 14. септембра у 18.30 часова када је у сарадњи са Центром за културу општине Станари организовано предавање: “Идентитет Републике Српске”, које су реализовали уважени историчари, Предраг Лозо и Борис Радаковић. Овом поучном предавању присуствовала су и челна лица Општине Станари као и колектив наше школе.

Како је основни циљ обиљежавања овог празника оснаживање јединства српског народа у Србији и Републици Српској, наши учитељи и наставници су данас са својим ученицима разговарали о значају српске тробојке, грба и химне па су ученици тако дио свог школског дана посветили баш овим симболима. У свим нашим подручним одјељењима, у централној школи и у вртићу нацртане су многобројне тробојке, обојене, истакнуте и прослављене на различите начине. У част овог празника смо пјевали, причали и писали о различитим историјским тренуцима и славним личностима српскога рода.

Наши ученици су са великом радошћу и својим ентузијазмом показали да има наде за очување националних симбола, а самим тиме и српског рода на овим просторима.

Радујемо се 15. септембру 2023. године и обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *