ДАН ШКОЛЕ ОБИЉЕЖЕН ПОД СЛОГАНОМ „МИ СМО САМО ДЈЕЦА“

Дана, 16. маја 2024. године смо први пут обиљежили Дан школе и рођендан наше познате пјесникиње Десанке Максимовић у амфитеатру на отвореном у нашем школском парку.

Иако су временске прилике ових дана прилично нестабилне, вријеме нас је послужило и прославили смо овај посебан дан на сасвим другачији начин, на отвореном и у угодном амбијенту школског парка.

Свечани програм започео је интонирањем химне Републике Српске, а потом се присутним гостима обратио директор школе, Александар Ристић. У свом обраћању директор школе се осврнуо на протеклу годину, на успјехе које су наши ученици и наставници постигли, али и најавио одређене пројекте које планирамо реализовати у будућности. Данашњу свечаност увеличали су представници локалне заједнице, начелник општине Станари, Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Станари, Денис Стевановић, представници компаније ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, одборници Скупштине општине Станари, директори јавних установа, начелници општинских одјељења и многобројни родитељи и наставници. Поред наведених гостију, данас смо имали част угостити и шефа кабинета Министарства породице омладине и спорта, Бориса Шљивића, који је поводом Дана породице нашој школи уручио дидактички материјал за ОЈ „Матко“ Станари. Такође, данас смо имали прилику показати захвалности и представницима холандске организације Топлота за дјецу (Warmte voor de kinderen) који су за ПО Јелањска донирали нови котао на пелет, а претходно финансирали увођење централног гријања у ПО Церовица. Поносни смо јер су нам наши гости – пријатељи наше школе указали ову част и присуствовали свечаном обиљежавању Дана школе.

Наши ученици и наставници су се потрудили да припреме програм који ове године носи слоган „Ми смо само дјеца. Током извођења програма кроз пјесму, рецитације, глуму и плес могли смо препознати важне поруке дјеце. Сви они су дали изузетан допринос да свечаност учине достојном рођендана велике пјесникиње Десанке Максимовић.

Као и сваке године, и ове године смо наградили најважније резултате ученика и наставника. На данашњој свечаности награђено је 15 ученика и три наставника за изузетна постигнућа на такмичењима, фестивалима и смотрама.

Надамо се да ће нашим ученицима ова врста признања представљати мотивацију и покретачку снагу да у учењу остваре још боље резултате сљедеће школске године, а да ће похвале наставника бити препознате као гест поштовања према раду и успјеху.

Поводом Дана школе свима који помажу нашу школу упућујемо срдачне поруке захвалности. Ми свој рад настављамо у најбољем интересу ученика, потпуно опредијељени за стварање школе која ће нашим ђацима и полазницима ОЈ „Матко“ пружити најбоље услове за рад, развој и напредовање, како у васпитном, тако и у образовном смислу.

Срећан нам свима Дан школе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *