„ШКОЛА ЗА БУДУЋНОСТ, ТРАДИЦИЈА ЗА ВЈЕЧНОСТ“ – ОБИЉЕЖИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ

Пауза од двије године од правог обиљежавања Дана школе трајала је двије године. Напокон, ове године, када школа поново личи на школу, ученици слободно дишу, a часови трају редовних 45 минута, богатим културно-умјетничким програмом обиљежили смо рођендан Десанке Максимовић и Дан наше школе.

Слоганом овогодишње свечаности „Школа за будућност, традиција за вјечност“ наумили смо показати дјелић свега онога што нашу школу чини посебном и издваја је од свих осталих основих школа у окружењу. Сала Центра за културу Општине Станари није била довољна за све наше госте, родитеље, ученике и раднике школе.

Свечаност обиљежавања овог посебног дана започела је у 12.00 часова интонирањем химне Републике Српске, а потом се присутним обратио директор школе. Разнолик културно-умјетнички програм започео је изведбом наше ученице другог разреда Жељане Крагић која нам је показала како је љубав према традиционалном инструметну шаргији претворила у музику која је у срцу многих у нашем завичају. У наставку приредбе погледали смо фолклорне секције централне школе и подручног одјељења у Церовици, шаљиве игроказе које су нам припремили чланови драмске секције, као и традиционалне пјесме које су извеле наше ученице уз клавирску пратњу наставника музичке културе. У част наше најславније пјесникиње, ученица деветог разреда Марина Лазић рецитовала је стихове Десанке Максимовић са снажним порукама у пјесми „Жао ми је човека“. На крају културно-забавног дијела свечаности показали смо да се у нашој школи поред његовања традиције иде у корак са модерним тековинама данашњех друштва, па нам је у том духу ученица осмог разреда Теодора Дамјановић отпјевала пјесму на енглеском језику. Том изведбом заокружили смо приредбу кроз њен слоган „Школа за будућност, традиција за вјечност“  тражећи пут од традиције до будућности, а све у жељи да сваки посебан талент ученика наше школе, свако посебно интересовање дође до изражаја и да се сваки наш ученик осјећа да има своје посебно мјесто у нашој школи.

На крају програма, наше водитељке су помоћу презентације најавиле снимање школске емисије под називом „Школски разговори“ у којима планирамо да путем средстава модерне технологије сачувамо истинске вриједности од заборава, забиљежимо посебне моменте у животу наше школе за будуће генерације и издвојимо су оно шт нас издваја од других школа. Чињеница да смо установа гдје дјеца закораче у наше просторије са годину дана старости у јаслице у вртићу „Матко“, а изађу као млади људи на путу за средњу школу чини нас јединственима у ширем региону.

Свако обиљежавање Дана школе посебно обрадује ученике који су имали највише успјеха на такмичењима у току школске године. Тако је и ове године, директор школе, на крају свечаности похвалио најуспјешније ученике као и њихове наставнике.

Ова година нам је била изузетно успјешна, имали смо своје представнике на чак четири републичка такмичења, а посебно смо поносни на прво мјесто на републичком такмичењу из руског језика ученице Сање Зрнић и њене наставнице мр Тамаре Милутиновић.

Са надом да ћемо наредне школске године наставити истим темпом, и тихом жељом да сљедећа година буде чак и успјешнија, свим својим садашњим и бившим ученицима, радницима и родитељима честитамо ДАН ШКОЛЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *