ПРВО МЈЕСТО ЗА АЛЕКСУ ЈАЊИЛОВИЋА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ШАХУ

Општинско такмичење у шаху организује се сваке године у седмици када се прославља школска слава – Савиндан. Ове године такмичење је одржано у петак, 28. јануара 2022. године са почетком у 8.00 часова. Такмичењу је приступило 11 такмичара, ученика од шестог до деветог разреда који су чланови шаховске секције коју води наша наставница Славојка Продановић.

Прве партије на овом светосавском турниру у шаху одигране су на насумично извлачење, а у даљи круг такмичења прошли су ученици који су сакупили највише бодова у прве три партије.  Потези играча су били временски ограничени.

Најуспјешнији ученици овог такмичења су Никола Бјеличић, ученик VIII1 разреда који јеосвојио треће мјесто, Његош Шућур, ученик IX2 разреда који је освојио друго мјесто и побједник шаховског такмичења је Алекса Јањиловић, ученик VIII1 разреда који је освојио прво мјесто.

Помоћ у реализацији овог такмичења пружила је Спортско-туристичка организација општине Станари (ЈУ СТООС) која је наше најуспјешније ученике наградила са по 150 КМ за прво мјесто, 100 КМ за друго мјесто и 50 КМ за треће мјесто.

Такмичарску комисију чинила су три члана: Игор Бајић, представник ЈУСТООС и предсједник комисије, Славојка Продановић, члан и Синиша Марјановић, члан.

Такмичење је завршено у 11.00 часова када је представник спонзора такмичења ЈУ СТООС, Игор Бајић уручио дипломе и награде за прва три мјеста.

Ово такмичење је и у прошлости било традиционално организовано у овом периоду, а надамо се да ће шаховска секција која већ шесту годину постоји у нашој школи утицати на популарност овог изузетно важног спорта.

Овом приликом захваљујемо се ЈУ Спортско-туристичкој организацији општине Станари на помоћи у организацији такмичења и наставници Славојки која води шаховску секцију у нашој школи, а Алекси Јањиловићу честитамо на освојеном првом мјесту и желимо му много среће на регионалном такмичењу у шаху.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *