ПРВО МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ ЗА НАШУ ТЕОДОРУ ДАМЈАНОВИЋ

Јавна установа „Спомен-подручје Доња Градина“, заједно са Републичким педагошким заводом Републике Српске, ове године је по тринаести пут расписала Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основних и средњих школа на тему:

„Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“.

Овим конкурсом је предвиђено да свака школа одабере и достави највише два литерарна рада и мапу од 10 ликовних ученичких радова.

Велико нам је задовољство и понос јер је ове године наша ученица Теодора Дамјановић (VI2 разред) у огромној конкуренцији литерарних радова (чак 189 радова) ученика основних школа из читаве Републике Српске освојила ПРВО мјесто.

Њена пјесма „Дјечак косе плаве“ нашла је пут до срца чланова комисије који су препознали Теодорин таленат и управо ту пјесму прогласили најбољом у Републици.

Теодора Дамјановић је ученица која редовно учествује у свим активностима у школи, обожава читати и писати. Члан је наших „Читалића“, а ово јој није први пут да се окушала као писац. Прошле године се на Регионалној смотри пројекта „Читалићи“ представила игроказом „Моћ читања“ који је сама написала.

Под будним оком свога наставника српског језика и разредника Славка Ђурића, Теодори предвиђамо још много успјеха у списатељској каријери, а ми се надамо да ће нас и убудуће радовати својим успјесима и нашу школу представљати на овакав начин.

Овим путем упућујемо честитке Теодори Дамјановић као и њеном наставнику Славку Ђурићу на постигнутом успјеху на овако једном важном и престижном конкурсу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *