ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА „ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА И ВРИЈЕДНОСТИ У КОНТЕКСТУ ОСНОВНОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА“

У уторак, 14. децембра 2021. године наша школа је била домаћин промоције једног важног дјела у погледу основног васпитања и образовања ученика у Републици Српској и Србији. Приручник „Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“  ће наставницима у основној школи, али и у даљем васпитању и образовању засигурно помоћи да ученицима пробуде свијест о формирању позитивног националног идентитета.

Овим поводом имали смо част угостити директора Републичког педагошког завода, господина др Предрага Дамјановића, и чланове стручног тима за израду Приручника: професорицу разредне наставе и српског језика и књижевности, госпођу Бранку Ловрић Боснић и професорицу историје госпођу Слађану Поповић. Модератор промоције била је госпођа Жељка Дамјановић, професор српског језика и књижевности.

Као члан стручног тима за израду Приручника, а и као домаћин промоције, директор  школе, господин Александар Ристић се захвалио гостима који су дошли говорити о овом значајном пројекту и пожелио добродошлицу директорима и наставницима основних и средњих школа регије Добој који су својим присуством увеличали промоцију Приручника.

Кроз седам тематских подручја (Култура сјећања и памћења; Мој идентитет; Српски етнос; Српски језик; Доброчинсво и завјештање; Срби кроз историју и српски геопростор и Живот мога рода) провеле су нас учитељица Бранка (коју набоље памтимо као прво лице ТВ наставе на почетку пандемије корона вируса) и наставница историје Слађана која је о садржају Приручника говорила са великом дозом националног поноса и емоције. На крају Промоције гостима се обратио директор Републичког педагошког завода Републике Српске, др Предраг Дамјановић који је све присутне подсјетио зашто је од изузетног значаја да ми, као просвјетни радници, радимо на стварању и јачању свијести ученика о националном идентитету објашњавајући важност васпитања и образовања ученика у погледу српских национаолних интереса са посебним освртом на догађаје од распада СФРЈ до данашњих дана.

Одржана промоција потврдила је спремност наше школе да буде добар домаћин изузетно важним догађајима за основно васпитање и образовање у Републици Српској.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *