Почео Програм за дјецу у години пред полазак у школу

Данас је у нашој школи почела реализација тромјесечног предшколског програма за дјецу у години пред полазак у школу, и то за ону дјецу која нису била обухваћена неким обликом институционалног предшколског васпитања и образовања. Програм се реализује под покровитељством  Министарства просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са невладином организацијом Save the Children.

predškolski 1

Oсновне компоненте на којима се базира рад са дјецом у години пред полазак у школу су: пружање основних знања која ће се надограђивати у школи, стицање радних навика, развијање љубави према учењу, оспособљавање за самосталан и креативан рад, развијање осјећаја одговорности и међусобне толеранције, те социјализација односно учење правила понашања у друштву и групи.

Припремни програм у нашој школи ће похађати укупно 26 дјеце. Реализација Програма ће се одвијати сваки радни дан од 1. марта до 31. маја 2017. године у трајању од три сата и то од 12.00 часова до 15.00 часова под надзором дипломираног професора разредне наставе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *