OДРЖАНА ЈАВНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ГАШЕЊА ПОЖАРА И ЕВАКУАЦИЈЕ У ПО ТЕДИН ХАН

OДРЖАНА ЈАВНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ГАШЕЊА ПОЖАРА И ЕВАКУАЦИЈЕ У ПО ТЕДИН ХАН

Сарадња Ватрогасне јединице Станари, Полицијске станице Станари и ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Станари резултирала је јавном показном вјежбом гашења пожара и евакуације која је изведена у подручном одјељењу Тедин Хан.

Циљ вјежбе био је буђење свијести ученика и запослених о важности заштите од пожара и начин поступања у случају потребе за евакуацијом и другим сигурносним пријетњама. Поред показне вјежбе припадници Ватрогасне јединице Станари одржали су предавање на тему „Превентивне мјере заштите од пожара“.

Показна вјежба је почела у четвртак, 9. новембра 2017. године у 9.30 часова паљењем бакље у холу подручног одјељења Тедин Хан у сврху симулације избијања пожара у школском објекту. Помоћни радници су обавијестили полицију која је убрзо пристигла у школу констатујући потребу за интервенцијом ватрогасне јединице. Већ након седам минута од пријема обавијести ватрогасци су почели гашење пожара. Евакуација дјеце и запослених је успјешно изведена, а пожар угашен у кратком року што је значило да је показна вјежба у потпуности успјела.

Видно је било узбуђење и радост ученика који су данас у практичном и теоретском смислу много научили и на један другачији, приступачан и очигледан, начин упознали се са поступањем у случају опасности и сарадњом са полицијом и ватрогасцима. Успјешну вјежбу и радостан дан завршили су разгледањем ватрогасног и полицијског возила и фотографисањем са полицајцима и ватрогасцима.

ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Станари се овим путем захваљује полицајцима и командирима Полицијске станице Станари и ватрогасцима и старјешинама Ватрогасне јединице Станари на одличној сарадњи и оспособљавању ученика и запослених за поступање у случају опасности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *