ОБИЉЕЖЕН ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Ученици у улози предавача

У вријеме када је српски језик изложен утицају енглеског језика због друштвених мрежа и других медија од изузетне је важности разговарати о очувању матерњег језика и нашег писма. Све чешће се у нашем окружењу говори о угрожености језика и ћирилице, међутим исто толико често ћемо чути скрнављење језика разноразним изразима позајмљенима из других, а најчешће из енглеског језика.

Дан матерњег језика, 21. фебруар, је ове године обиљежен различитим активностима. Ученици осмог разреда су на часу српског језика припремили предавање о важности очувања нашег језика. Занимљивим презентацијама и израдом живописних плаката су својим другарима предочили најважније чињенице о постанку нашег језика и о његовим најзначајнијим особинама.

Друга активност који смо реализовали на Дан матерњег језике је школско такмичење ученика седмог разреда. Према Календару такмичења за ову школску годину управо ученици седмога разреда имају прилику да се такмиче у познавању и употреби свога матерњег језика.

Наставници српског језика у нашој школи Славојка Продановић, Жељена Ковачевић и Славко Ђурић свакодневно својим примјером и посвећношћу просвјетном позиву ученицима помажу да и сами схвате зашто је толико важно његовати српски језик и ћирилицу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *