ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дан планете Земље обиљежава се широм свијета 22. априла, са циљем заштите природних ресурса, смањења негативних утицаја на животну средину и подизања еколошке свијести.

Ове године овај значајан датум смо обиљежили различитим активностима.

Професорица географије Далиборка Бабић је била гост подручне школе у Драгаловцима гдје је за ученике те школе припремила предавање које се бавило овом тематиком, а потом су изашли у двориште школе и заједно уредили парк испред школе.

Општина Станари, већ другу годину заредом, реализује еколошки програм под слоганом „За љепше Станаре“, Циљ програма је указивање најмлађим, али и свим мјештанима општине о важности очувања животне средине кроз све сегменте – од очувања питке воде, адекватног збрињавања отпада, до бриге о зеленим површинама.

Част нам је да смо уз ЈКП „Екосфера“ и ТВЈ Станари и ми, ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Станари учесници у реализацији овог еколошког програма.

Укупно 44 ученика деветог разреда централне школе, заједно са својим одјељењским старјешинама Неђом Секулићем и Славојком Продановић и директором школе Александром Ристићем су учествовали у садњи цвијећа и прочишћавању и уређивању корита ријеке Остружње.

Том приликом ученици су на поклон добили мајице које ће их у будућности подсјећати на њихово учешће у овом пројекту од велике важности за њихов крај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *