НАШИ МАТУРАНТИ ПРОСЛАВИЛИ ЗАВРШЕТАК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Још једна генерација ученика завршила је своје путовање кроз основно образовање у нашој школи. Ученици који су своје школовање започели 2012. године су у петак, 4. јуна 2021. године прославили матурско вече.

Окупљање матураната започело је у 17.30 часова испред зграде Општине Станари. Свечаним дефилеом који су предводили одјељењске старјешине и директор школе упутили су се у школски парк гдје су их дочекали родитељи и пријатељи.

Скуп љепоте, младости и среће увијек привуче много пажње. Тако је било и ове године. Наши драги матуранти свечано обучени и узбуђени јер су завршили основну школу нестрпљиво су очекивали почетак прославе матурске вечери.

На почетку свечаности директор школе, Александар Ристић је поздравио матуранте. Топлим ријечима честитао је свима завршетак основног образовања, захвалио се одјељењским старјешинама, Дијани Видовић, Младенки Марић и Синиши Марјановићу  јер су на прави пут извели овако посебну генерацију ученика.

Послије директора, у фискултурној сали школе, ученицима су се редом обратили и њихови разредници, наставнице Дијана и Младенка и наставник Синиша.

Након што су ученицима уручена свједочанства, директор школе је прогласио ученика генерације. Радиша Зеленковић је у јакој конкуренцији одличних ученика ове године заслужно понео титулу ученика генерације. Осим признања ученика генерације, Радиша је поносни власник Вукове дипломе као и посебне дипломе за успјех постигнут из руског језика. Директор школе је Радиши уручио прикладан поклон и изразио наду да ће свака будућа генерација изњедрити бар једног ученика попут њега.

Ове године, као школа смо осјетили потребу да нагласимо успјех једне ученице. Директор школе је рекао да је та ученица показала изузетну храброст и труд и да је сваке године постигла одличан успјех у школи иако је за њу школовање много већи изазов него за друге ученике. Ученици Анђели Бајић директор је уручио прикладан поклон за исказану храброст и успјех у току школовања.

Након свечаног дијела услиједио је ученицима најдражи дио. Забава, плес и смијех, а потом и најдража активност у току прославе матуре – избор и проглашавање краља и краљице матурске вечери. Након гласања и пребројавања гласова, ученици IX1 Магдалена Јосић и Остоја Маринковић проглашени су краљицом и краљем матуре. Ленте краља и краљице ће им остати успомена на ову веселу вече за цијели живот.

Нашим матурантима желимо много среће у средњој школи, да им будућност донесе много нових познанстава, али да се увијек и са радошћу сјете другара из основне школе и својих наставника. Памтићемо их по многочему посебном: Ђурину хармонику, Анђелин анђеоски глас, недостајаће нам Сретен, Станко, Јелена и многи други када будемо припремали школске свечаности. Сви ти ученици су дали огроман допринос нашој школи и радо ћемо их се сјећати, а у будућности им желимо да своју школу посјете као доктори, правници, инжењери, надасве добри људи који ће водити своје мјесто у бољу будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *