КАДА ЈЕ ХУМАНОСТ САМО ХУМАНОСТ – ДИВНА  ДЈЕЛА ДОБРОЧИНИТЕЉА!

Не дешава се често да је хуманост само хуманост. Често је хуманост и реклама, похвала, показивање и величање дјела. Хуманост у сваком свом облику заслужује пажњу и похвалу и увијек је добродошла, али ријетко ћете чути да је неко одлучио учинити нешто добро, а да не жели да се јавно похвали.

Већ трећи пут брачни пар Соња и Предраг, који живе у иностранству, су изразили жељу да нашим ученицима слабијег материјалног стања помогну у току њиховог школовања. Овога пута смо наше доброчинитеље успјели наговорити да објавимо текст те да њихова добра дјела приближимо јавности Станара.

Прошле године наша доброчинитељка Соња је за наше двије ученице слабијег материјалног стања уплатила ужину за цијелу школску годину. За исте те двије дјевојчице урађено је и више. Једна дјевојчица има проблема са видом и пошто је то нажалост проблем чије рјешавање изискује значајна финансијска средства, Соња је одлучила да омогући одлазак дјевојчице офтамологу и уплати јој трошкове за наочаре. Поред овог вриједног вида помоћи, дјевојчица је добила и козметички пакет и пакет слаткиша.

Друга дјевојчица је у периоду пред зиму добила зимску одјећу и обућу, а као залог за још бољи успјех у школи на поклон је добила и школску торбу и прибор.

У четвртак су Соња и Предраг посјетили нашу школу и брата и сестру из исте породице одвели у оближњи супермаркет и трговину одјеће и тамо им купили робу у значајној вриједности. Ту се нашло свега, од намирница потребних за живот до ствари који сваки школарац жели да има.

Поред намирница и робе, за дјечака и дјевојчицу је уплаћена ужина за сваки дан школске 2022/2023. године као и за њихову млађу сестру и њену пријатељицу у нашој подручној школи. Соња је изразила жељу да нашу дјевојчицу која је одличан и примјеран ученик прати кроз њено школовање и помогне јој у сваком погледу.

Овим путем желимо да се захвалимо Соњи и Предрагу чији је једини мотив да својим чином помогну ученицама наше школе и на тај начин мотивишу и друге који су у могућности да учине нешто добро за дјецу у овим тешким временима.

У име наших ученика и њихових породица изражавамо велику захвалност на овој помоћи. Сигурни смо да ће им та помоћ служити као истински примјер доброте и да ће и оне, једнога дана, на исти начим помагати другима.

Госпођа Соња и господин Предраг примјер су истинских вриједности. Задивљени смо њиховим дјелима и срећни јер такви људи још постоје!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *