„ЈЕДНА ЈАБУКА НА ДАН ТЈЕРА ДОКТОРА ИЗ КУЋЕ ВАН“ – СВЈЕТСКИ ДАН ЈАБУКА ОБИЉЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

„ЈЕДНА ЈАБУКА НА ДАН ТЈЕРА ДОКТОРА ИЗ КУЋЕ ВАН“ позната је народна пословица која говори о јабуци као краљици воћа.

Свјетски дан јабука обиљежава се сваке године 20. октобра с циљем промовисања здравствених квалитета јабуке као и многобројних сорти овог воћа. Јабука се представља као симбол физичке, културне и генетске разноликости коју је неопходно очувати, а с временом су традицију обиљежавања Дана јабука прихватиле бројне школе, ресторани и организације.

Дан јабука су у нашој школи обиљежили ученици посебног одјељења, ученици продуженог боравка, ученици ПО Цвртковци као и најмлађи чланови нашег колектива, дјеца из мјешовите вртићке групе ОЈ „Матко“. Сви они су са својим учитељима, васпитачима и наставницима на забаван начин разговарали о важности јабуке у свакодневној прехрани дјеце и одраслих.

Многи од њих су донијели јабуку за ужину, јабука се цртала, бојила, са јабукама се фотографисало… Све у свему, један лијеп, весео и поучан дан када су и школа и вртић много више од онога што заправа треба да буду.

Надамо се да ћемо и остатак школске године имати често прилику да на забаван и користан начин проводимо своје вртићке и школске дане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *