ЈЕДИНИ СУНЧАН ДАН У СЕДМИЦИ – НАШ ДАН ЗА ИЗЛЕТ

Досадна киша је читаву седмицу гњавила наше ђаке и рушила наду да ће излет планиран за 27. септембар 2019. године бити реализован.

Међутим, дан прије излета, пред саму вече, сунце се указало и наговијестило да ће тај петак ипак бити савршен дан за шетњу кроз природу и дружење са другарима.

Наши ученици су у пратњи својих наставника посјетили подручне школе, прошетали природом, дан провели у игри смијеху и добром расположењу.

Кретање, чување и унапређивање здравља, промовисање здравих навика и здравог начина живота, свакодневног вјежбања,  испитивање усвојености моторичких вјештина, исказивање односа унутар групе – тима и према другим екипама – тимовима, увођење у организовани систем такмичења, били су неки од циљева овогодишњег излета,

Као и сваке године, ученици централне школе и ученици од шестог до деветог разреда из ПО Брестова Доњег су пјешачили до подручне школе у Остружњи Доњој. Лагана шетња кроз крајолик обојен јесењим бојама протекла је у шали, пјесми и смијеху ученика.

Ученици из Тединог Хана су посјетили своје другаре у Драгаловцима, а другари из Јелањске, Цвртковаца, Горњег Брестова и Осретка су били гости својих вршњака из Доњег Брестова.

Ученици из Церовице су поред својих гостију из Доње Остружње, ове године угостили и ђаке основне школе из Витковаца,

Организована такмичења у трчању и фудбалу, утакмица између наставника и ученика учинила је да дан пролети брзо и остане у лијепом сјећању.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *