ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРУНИСАНА ПРИРЕДБОМ „ДАН ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ“

Крај полугодишта ове школске године је обиљежила хуманитарна акција даривања коју су организовали Савјет ученика и подмладак Црвеног крста наше школе.

Акција је трајала посљедње двије седмице наставе, а осмишљена је тако да представници Савјета ученика и подмлатка Црвеног крста  у својим одјељењима објасне начин провођења акције, а сами ученици да дају приједлог коме ће прикупљена средства бити подијељена. Свако одјељење је требало предложити другаре из разреда који су можда у слабијој финансијској позицији од остатка разреда.

Нашу хуманитарну акцију су поздравили и подржали родитељи и представници појединих локалних организација и компанија.

У исто вријеме чланови школских драмских, рецитаторских, хорских и ритмичких секција су припемили своје тачке и на крају се све то објединило у једну хвале достојну приредбу шареноликог садржаја која је могла да забави оне најзахтјевније посматраче.

Тачно у 12.00 часова, 26. децембра у сали Центра за културу Општине Станари наша хуманиратна акција је завршила, а приредба је започела. У току приредбе, чланови Савјета ученика су цитрали велике мислиоце ријечима које су говориле о човјечности, дарежљивости и спремности на помоћ другима.

Нaши ученици су сами прикупили новчана средства и сами одабрали коме ће их поклонити тако да је на крају акције прикупљен износ од 1095,25 км који је намијењен за укупно 48 ученика наше школе.

Надамо се да ће они за тај износ бар мало моћи себи уљепшати новогодишње и божићне празнике.

Захваљујемо се свима који су на било који начин помогли да се ова акција проведе и да се обиљежи дјеци најдражи дан – Дан дјечије радости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *