ФОРМИРАЊЕ ШКОЛСКЕ САОБРАЋАЈНЕ ПАТРОЛЕ

Чланови саобраћајне секције наше школе данас су присуствовали предавању о формирању школских саобраћајних патрола које организује Полицијска управа Добој .

Представник Саобраћајне полиције г. Драго Башић упознао је ученике са циљем формирања школских патрола и задацима које ће реализовати. Њихова улога ће бити подизање свијести ученика и апел на све учеснике саобраћаја о повећању безбједности саобраћаја у близини школе.

Школске патроле ће вршити регулисање саобраћаја у близини школе тако што ће бринути о безбједнијем преласку школске дјеце преко коловоза. Помоћ и надзор над радом школских патрола пружиће наставник који је задужен за рад са њима и припадници Министарства унутрашњих послова.

Организатори овог пројекта су Ауто – мото савез Републике Српске, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе  и јединицама локалне самоуправе. Ученици ће проћи програм обуке, након чега ће се утврдити ниво стечених знања из области саобраћаних прописа. Ученици су са одушевљењем прихватили ову идеју и схватили улогу и одговорност коју ће имати.

Поред ученика и наставника који је задужен за рад саобраћајне секције, предавању је присуствовало и неколико родитеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *