ЕФТ ОБНОВИО ШКОЛУ У ЦВРТКОВЦИМА – ХВАЛА ЗА СРЕЋУ НАШИХ ЂАКА

Почетак школске године је пред вратима,  а да ће бити истински срећан показали су осмијеси наших ученика из ПО Цвртковци који су данас заједно са својим учитељима и гостима дијелили срећу јер је њихова стара школа током љетњих мјесеци постала потпуно нова.

Наиме, подручно одјељење Цвртковци је наша трећа школа која поносно носи боје пријатеља школе – компаније ЕФТ – Рудник и Термоелектрана Станари.

Након школа у Тедином Хану и Дргаловцима и ово школско здање које је изњедрило много генерација одличних ученика је добило ту част и привилегију да буде комплетно обновљено пред почетак школске године.

Данас је уприличено свечано отварање школе. Имали смо част да нашу школу посјете директор ЕФТ групације Вук Хамовић, директор ЕФТ – Рудника  и Термоелектране Станари Саво Мирковић и други представници компаније ЕФТ, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање Радмила Коцић Ћућић, народни посланик Горан Јеринић, начелник општине Станари Душан Панић, предсједник Скупштине општине Станари Остоја Стевановић и други гости.

Наши ученици, учитељи и директор школе Александар Ристић, дочекали су госте са великом захвалношћу и у домаћинској атмосфери.

Ученици и учитељи су за госте приредили прикладан програм уручивши пријатељима школе симболичне поклоне захвалности у знак сјећања на генерације ученика који ће прве школске кораке направити у обновљеној школи.

Нове учионице, кров, столарија, фасада, централно гријање и тоалети препородили су изглед школе и услове рада. Дугогодишњи проблеми сада су прошлост, а нова школа је, како кажу ученици и учитељи, огледало села.

Kомплетне активности санације по систему „кључ у руке“ завршене су осмог августа, уз стручан надзор компаније ЕФТ, а наше посебно задовољство је што ће 2. септембра баш ова школа у новом руху дочекати најбројнију генерацију првачића у посљедњих десет година.

Стиховима „Пјесме захвалности“ коју је написала наша учитељица Сузана Божић из ПО Цвртковци желимо да искажемо огромну срећу и захвалност јер је компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари још једном показала шта значи бити прави пријатељ једне школе.

 

„Оронула, стара школа

Добила је нови сјај.

Новим рухом одјевена

Чека ђаке у загрљај.

 

Срећни ђаци школи журе,

Осмијех нам на лицу свима.

ЕФТ-у захвални смо.

Ко још таквог друга има?

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *