ЧУВАЈМО РИЈЕЧИ СВЕТОСАВЉА

Сваке године српске школе широм свијета 27. јануара обиљежавају школску славу – Светога Саву. Ученици и наставници у седмици када се слави име српског просвјетитеља организују различите активности у његову част.

Свјесни чињенице да живимо у вријеме пандемије вируса корона, а са великом жељом да и ове године достојанствено обиљежимо великана српске историје – Светога Саву, наумили смо да приредбу под слоганом „Чувајмо ријечи светосавља“ припремимо на један потпуно другачији и аутентичан начин.

Наши ученици предвођени наставницима и директором школе ове седмице су посјетили манастир Ступље како би причу о Светоме Сави приказали у оквиру манастирског окружења. Монашка обитељ нас је угостила и учинила да се осјећамо слободнима да дјелић приче Светога Саве испричамо на посебан начин који ће бити доступан свима. Ученици су драге воље и са великим ентузијазмом пјевали, глумили и причали о Светоме Сави, овога пута не уживо, пред публиком у Станарима, него за све пријатеље наше школе који нас прате путем интернета и све друге који су вољни одвојити 14 минута да погледају нашу причу о најдражем нам учитељу.

На сам дан школске славе, еПриредба је приказана у школском амфитеатру наставницима и пријатељима наше школе. Директор школе, Александар Ристић, је поздравио све присутне госте и пожелио им добродошлицу, а након тога услиједило је ломљење славског колача у храму Васкресења Христовог и свечани ручак у школској сали.

Наша еПриредба „Чувајмо ријеч светосавља“ је снимљена уз велику помоћ свештеника станарске, брестовачке и осредачке парохије и овим путем се захваљујемо како њима тако и љубазној монашкој обитељи манастира Ступље, свим ученицима, њиховим родитељима и наставницима који су учествовали у обиљежавању школске славе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *