БЕЗ СВЕТОСАВЉА НИТИ МОЖЕ, НИТИ ВАЉА!

То је мисао, водиља, кроз читаву седмицу припрема и активности поводом обиљежавања најважнијег дана у школском календару.
Наши ученици, у свим нашим школама, су вриједно учили о нашем највећем просвјетитељу, Светом Сави. Разговарали смо са њима, пјевали о Светом Сави и понајвише од свега трудили смо се да својим радом и залагањем покажемо колико је важно да се духовно и просвјетитељско дјело Светог Саве слави, обиљежава, а нарочито да се његује у срцима дјеце, наших ученика.
Данас је овај свети дан обиљежен на посебан начин. Наши ученици и наставници су припремили пригодан програм којим смо се, по узору на Светог Саву, трудили да његујемо наше обичаје и нашу традицију.2

Наши ученици су, заједно са наставницима и пријатељима, приствовали литургији и свечаном чину ломљења Славског колача у Спомен – храму Васкрсења Христовог у Станарима, као и у другим храмовима широм општине Станари, а наши учитељи су током читаве седмице вриједно радили на томе да се они, наши ученици, поносно представе својим рецитацијама и пјесмицама о Светом Сави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *