АКТИВ НАСТАВНИКА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ОБИЉЕЖИО ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

У циљу подизања свијести код ученика о значају учења различитих језика који се говоре и уче у Европи, квалитетнијег разумијевања међу европским културама, промовисања богате језичке и културне разноликости која се његује у Европи, као и подстицања цјеложивотног учења, сваке године обиљежавамо Европски дан језика. 

 Реализација активности обиљежавања Европског дана језика је, ове године, с обзиром на околности,  у потпуности  у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Све активности су проведене у седмом и осмом разреду централне школе. Осми разред је кроз разговор са наставником покушао да истакне све предности познавања различитих језика Европе, а не само познавања енглеског језика. Забавни дио за осмаке је свакако било украшавање стаза у школском парку исписивањем разнобојним кредама ријечи „пријатељство“ на многобројним европским језицима. 

Ученици седмог разреда су на часу енглеског језика имали прилику да кроз презентацију и израживање интернета сазнају што више интересантних чињеница везаних за европске језике. 

Други дио активности за седмаке је била организација и провођење мини такмичења у познавању чињеница значајних за обиљежавање ове манифестације. Како су нам услови школовања ове године специфични, сам такмичарски дио се одржао online путем платфоре за учење Microsoft Teams. Ученици су одговарали на питања, а имали су слободу да користе материјале са часа посвећеног Европском дану језика и да истраже интернет како би дошли до одговора на поједина питања. Најуспјешнијим ученицима су уручене дипломе поводом учетвовања на овогодишњем такмичењу одржаном поводом обиљежавања овог значајног датума. 

Овим путем похваљујемо наше ученике на изузетној креативности и сналажљивости показаној приликом организације ових активности. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *