УЧЕНИЦИ ДРУГОГ РАЗРЕДА ОДУШЕВЉЕНИ ПОСЈЕТОМ БИБЛИОТЕЦИ

Свако ко је у животу прочитао бар једну добру књигу, одлично зна да читање књига представља јединствено, непоновљиво задовољство. Нажалост, без обзира на ову чињеницу, дружење са књигом је постало навика која је посљедњих година у све већем опадању, а главни узрок томе је свакако развој технологије и дигиталних медија. Дјеца данас читање углавном повезују са учењем или читањем обавезне лектире, а потребно је баш код најмлађих развијати свијест о вишеструким користима читања. Читањем проширујемо ријечник, побољшавамо памћење, развијамо машту и критичко мишљење, подстичемо креативност…

Најједноставнији начин да образујемо писмену децу је да да их научимо да читају, али и да је читање доноси задовољство. А то значи, најједноставније речено, налажење књига у којима уживају, омогућавање приступа тим књигама, и просторa у којима их  читају. Управо из овог разлога ученици другог разреда, који су тек овладали овом најважнијом вјештином, у пратњи своје учитељице Жане Продић посјетили су Народну библиотеку у Станарима која је недавно почела са радом.

Поред разноликих наслова и књига, дочекале су их занимљиве бојанке, игролике активности и слаткиши. Малени радозналци су знатижељно шетали, разгледали и тражили најзанимљивије књиге. Kако сами кажу то им је био један од најзабавнијих и најљепших дана у животу. Са осмијехом су напустили просторије Народне библиотеке Станари и са обећањем да се ускоро поново враћају.

Захваљујемо се особљу библиотеке које је наше ученике љубазно дочекало и учинило да се ту осјећају угодно и добродошло. Надамо се да ће ова посјета бити само прва у низу нашим најмлађим ученицима и да ће им библиотека бити мјесто на коме радо проводе своје слободно вријеме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *