ПОСЈЕТИЛИ СМО ИСТОК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – РЕАЛИЗОВАН ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ ЗА ПРЕДМЕТНУ НАСТАВУ

У петак, 27. маја 2022. године ученици предметне наставе, од шестог до деветог разреда провели су дан на једнодневном излету на истоку Републике Српске.

У раним јутарњим часовима, ученици и наставници су се окупили на паркингу поред школе, потом се смјестили у аутобусе и у 7.00 часова запутили се према манастиру Тавна. Од раног јутра у аутобусима је владала весела атмосфера и добро расположење, уз пјесму и смијех.

Када смо стигли у прелијепи манастир Тавна, тамо нас је дочекао наш вјероучитељ, отац Раде Танацковић који је наше ученике упознао са историјатом овог манастира. Манастир Тавна потиче из 14. вијека и налази у селу Бањица, на тромеђи три општине (Бијељина, Зворник и Угљевик), на мајевичком побрђу. Овај манастир је задужбина српског краља Светог Јована Владимира, а потом краља Драгутина. Обнављали су га и кнез Лазар и кнегиња Милица. Наши ученици су обишли комплекс манастира, ту се мало освјежили, а потом су са радошћу прихватили позив оца Раде Танацковића да посјетимо његову нову парохију у селу Главичице.

Љубазна породица свештеника Раде је за све наше ученике приремила послужење и обзиром да је дан био врло топао, тај предах од пута је свима добро дошао.

За крај излета остављена је посјета етно селу Станишићи. Два и по сата времена предвиђених за слободне активности ученика нису били довољни нашим ученицима да истраже све садржаје које нуди ово етно-село, али на крају дана су ипак срећни и задовољни кренули пут Станара.

Атмосфера у аутобусима је и у повратку била весела и наши ученици знају како да пут од скоро три сата учине занимљивим. У Станарима су их дочекали превозници њихових редовних линија који су их по завршетку излета одвезли кућама.

Пауза од три године без извођења излета је заиста била предуга тако да су се овом излету радовали сви. Надамо се да су сви наши ученици провели лијеп дан на излету и да ће им овај дан остати у лијепом сјећању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.