НАША УЧЕНИЦА САЊА ЗРНИЋ НА ПРВОМ КАМПУ ЗА ТАЛЕНТОВАНЕ УЧЕНИКА И ПОБЈЕДНИКЕ РЕПУБЛИЧКИХ ТАКМИЧЕЊА

“Талент камп 2022″ који је ове године први пут организован на Јахорини окупио је више од 300 ученика од трећег до деветог разреда основне школе и средњошколце – побједнике републичких такмичења из цијеле Републике Српске, као и побједнике Малих олимпијских игара Републике Српске.

Велика нам је част јер смо већ прве године организације овакве манифестације имали срећу имати представника школе у Станарима на Јахорини. Ученица деветог разреда, Сања Зрнић је као побједник Републичког такмичења из руског језика добила позив да у пратњи свога ментора,  наставнице руског језика Тамаре Милутиновић узме учешће на кампу за републичке побједнике. Нажалост, наставница Тамара није била у могућности да се одазове овом позиву из здравствених разлога па је нашу ученицу на камп пратила за њу увијек посебна личност из основне школе, њена учитељица до петог разреда, Марија Зеленковић, професор разредне наставе.

Камп који је трајао од понедјељка, 6. јуна до сриједе, 8. јуна, организовало је  Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Иновационим центром Бањалука, а под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Током трајања „Талент кампа 2022“ организоване су радионице за дјецу које за циљ имају пробудити радост сваралаштва и покренути машту, подстичући полазнике да пишу о стварима које су им блиске и инспиративне, да спознају феномене научних области физике и хемије, затим сазнају више о НТЦ методологији, науче ново из области ликовне умјетности,  те како изгледа животни пут писца од првих школских састава до активног бављења књижевношћу, као и бројне друге активности прилагођене њиховим талентима и интересовањима.

Поред подстрека талентованим и вриједним ученицима основних и средњих школа, циљ организовања Талент кампа је промоција изврсности младих, стицање нових знања те промоција позитивних друштвених вриједности.

У три дана кампа, са награђеним ученицима радило је укупно 13 предавача из различитих научних и других области, а осим тога за њих је осмишљен и пратећи и забавни програм уз игре без граница и бројне друге активности.

Наша Сања и њена учитељица Марија су се са Јахорине вратиле пуне позитивих утисака и ово искуство су описале као заиста вриједну мотивацију младим људима да наставе са постижу успјехе током школовања.

Надамо се да ћемо и у будућности имати представнике на овој, дивљења вриједној, манифестацији за све талентоване ученике Републике Српске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.